Podpis otiskem palce se vrací

PRAHA (17. dubna 2015) – Připojení podpisu k dokumentu otiskem palce nebo jiného prstu, to není návrat ke středověku, ale plně intuitivní řešení, které na trh uvedla společnost Software602. Řešení Touch ID, které je v plném souladu se českou i evropskou legislativou, funguje na iPhone 5S a pokročilejších zařízeních.

04/17/15 / Press releases

Touch ID přináší přirozenější, snadnější a bezpečnější autorizaci než PIN

V rámci nových verzí aplikací Signer a FormApps Mobile  je dokument převeden do formátu PDF a poté je k němu připojen uznávaný elektronický podpis, tedy rovnocenná náhrada vlastnoručního podpisu. Podle evropského nařízení eIDAS schváleného v loňském roce nesmí žádný úřad v žádném státě EU odmítnout dokument s elektronickým podpisem a požadovat místo něj papír. Při připojování podpisu je obvykle zadáván PIN, ale s novými verzemi aplikací Software602 stačí otisk uživatelova palce. Tato inovace zvyšuje bezpečnost i pohodlí uživatele zároveň.

Software602 dlouhodobě vychází z toho, že uživateli by mělo být umožněno používat k připojování podpisu i chytrý mobilní telefon. Má jej neustále pod osobní kontrolou, takže v případě ztráty či krádeže může podpisový certifikát okamžitě zneplatnit. Navíc se v praxi ukazuje, že pokud má uživatel možnost podepsat dokument přímo ve smartphonu, vede to ke zrychlení procesů – a to i v porovnání s používáním notebooku připojeného k mobilnímu internetu.

Aplikace Signer je ucelené prostředí poskytující všechny funkce potřebné pro práci s důvěryhodnými elektronickými dokumenty, jako připojování podpisu, připojování kvalifikovaného časového razítka, převody formátů, ověřování pravosti příchozího elektronického dokumentu, generování a bezpečné ukládání podpisového certifikátu PostSignum atd. Uživatel, který si Signer pořídí, získává aplikaci ve verzích pro Windows, Android a iOS.

FormApps Mobile je určen pro práci s formulářovými aplikacemi nezávislými na zařízení a operačním systému, poskytuje také funkce pro práci s důvěryhodnými elektronickými dokumenty, včetně podepisování a připojování časového razítka.

“Uživatelé našich aplikací mohli samozřejmě autorizovat dokumenty, fotografie nebo formulářová data i dříve. Podepsat deset dokumentů při dodržení všech bezpečnostních pravidel, tedy s využitím malých a velkých písmen, číslic a zvláštních znaků bylo skutečně velmi náročné. Podpis dokumentů nyní s pomocí Touch ID je proti tomu skutečný uživatelský zážitek.”, říká Jan Petr, výkonný ředitel společnosti Software602.

PRO EDITORY:

Software602 je český dodavatel programového vybavení s více než 20letou historií. Z dodavatele aplikací pro osobní počítače jsme vyrostli ve firmu schopnou realizovat i velké integrační projekty.

Našimi zákazníky jsou větší a střední organizace ve všech sektorech trhu. Naším posláním je poskytovat zákazníkům moderní řešení založená na formulářových aplikacích s podporou všech operačních systémů včetně mobilních platforem a s návazností na stávající informační systémy. Podporujeme celé procesy a celý životní cyklus práce s dokumentem od po zajištění dlouhodobé archivace.

Firma je certifikována podle řady mezinárodních norem, včetně řízení kvality ISO 9001/10006/20000 a řízení bezpečnosti informací ISO 27001, klíčoví pracovníci mají certifikace ITIL a PRINCE2. Software602 zaměstnává více než 100 lidí, roční obrat činí asi 200 milionů korun.

Kontakt pro média: Petr Hampl, hampl@602.cz, 603 327 556

Would you like to know more? Contact us

and meanwhile say goodbye to paper

Call

Write us to e-mail
info@602.cz

Or use
contact form

We will reply to your query within two working days.

of personal data